13 juni 2024
Home sweet home

Home sweet home

Met die verlengde lockdown zijn we weer langer gekluisterd aan ons thuiskantoor. Bij deze een glimp van mijn werkplek oftewel; this is where the magic happens! Ja je ziet het goed: op deze twee vierkante meter verzin ik choreo’s voor 40 man.

Ik krijg deze vraag vaak te horen de laatste tijd: Jorina, hoe kom jij de dagen eigenlijk door? Laat ik voorop stellen dat dat prima lukt. Werk ik evenveel uur als ik voor de crisis deed? Nee. Er is minder werk en mijn werktempo ligt ook een stuk lager. Inspiratie kun je niet echt afdwingen…

Maar er gaan zeker projecten wél door en anders ben ik hard mijn best aan het doen om er een andere manier voor te vinden. Voor de lessen in het middelbaar onderwijs gaan de theaterlessen online door. Verder doe ik vooral inspiratie op, ben ik een studie begonnen en aan het bekijken of ik mezelf opnieuw uit kan vinden. Dat kost ook allemaal tijd, tijd die ik nu een stuk makkelijker kan vinden.

De fijnste dingen in mijn kantoor:
Als allereerst: Ik heb een eigen werkruimte. Ik ben nu zoooo blij dat ik dat min of meer heb afgedwongen toen we 4,5 jaar geleden hier kwamen wonen. Het is fijn om de deur dicht te kunnen trekken en je werk achter die deur te laten liggen. In plaats van dat de hele eettafel vol ligt met ‘werkresten’. Dat gebeurt overigens ook nog hoor, maar een eigen werkplek is met twee thuiswerkers heel fijn.

Ik vind het heerlijk dat mijn bureau voor het raam staat. Af en toe naar buiten staren als ik aan het broeden ben op een choreo of om even los te komen van mijn beeldscherm is zeer welkom.

Eigenlijk is dit werkplek/ sportstudio. Als ik geen zin heb om te hardlopen (lees= het is te koud) dan ben ik hier te vinden met een of andere workout video. Jan heeft inmiddels ontdekt dat dit best een prima ruimte is om in te sporten, dus zijn gewichten liggen hier inmiddels ook.

Ik doe mijn best om het hier zo leeg mogelijk te laten. Dat heeft twee redenen: Ik heb plek nodig om in rond te kunnen huppelen als ik lessen aan het voorbereiden ben. En tegenwoordig ook om helemaal op beeld te kunnen passen in de lesmeetings 🙂 Andere reden is dat ik heel onrustig word van rommel. Ik ben echt een kei in rommel maken, maar merk ook dat ik overprikkeld raak als ik daarin moet werken.

Ik ben mijn thuiswerkplekje (gelukkig) nog niet beu. Hoe zit dat bij jou? Hou je het een beetje vol?