23 mei 2024
12 tips om van 2021 een topjaar te maken!

12 tips om van 2021 een topjaar te maken!

Met deze tips kan je jaar niet meer stuk! Gebruik ze als inspiratie, om lekker in je vel te zitten of om je doelen waar te maken.

 • Groente bij elke maaltijd
  Dit lijkt moeilijker dan het is, maar is zo makkelijk! Spinazie door je smoothie, sla en tomaat op je boterham en een grote zak wokgroente door je pasta of rijst. Hoppa, goed bezig jij!
 • Alles is online te vinden
  Wil je leren hoe je latte art maakt? De beste foto’s met je smartphone? Hoe je je eigen bier maakt? Werkelijk A L L E S is online terug te vinden op blogs, tutorials en cursussen. Gratis of tegen een kleine vergoeding. Laat je gebrek aan kennis je niet tegen houden om dingen te ondernemen.
 • Een fles met een rietje erin
  Voldoende water drinken is nog nooit zo makkelijk geweest! Sinds ik deze fles heb, drink ik veel sneller mijn dagelijks hoeveelheid. Drinken kan altijd en overal: op de fiets, al sportend/ wandelend. Geen gehannes met doppen vasthouden of je hoofd achterover kiepen om de laatste druppels binnen te krijgen.
 • Kleine stapjes
  Het is verleidelijk om deze lijst met 21 tips gelijk toe te passen in je leven. De kans dat je er een keer een vergeet is echter groot. Beter focus je je op 1 ding tot je dat volledig beheerst. Je gaat eerder elke dag 10 min sporten dan gelijk een volledig uur. Hak je doelen in superkleine stapjes die eigenlijk niet kunnen mislukken en je gaat als een speer.
 • Start je dag zonder telefoon
  Wat is het eerste dat je ‘s ochtends doet? Ik vermoed dat je je telefoon van je nachtkastje grist om je socials of mail te checken. Je start je dag met veel meer focus als je je telefoon minstens een uur laat liggen als je bent opgestaan. Ga je eerst klaarmaken voor de dag, lekker ontbijten en doe iets wat jij graag wilt doen voor je de afleiding van anderen in je dag toelaat.
 • Lees meer boeken
  Dit kost even moeite. We zijn het helemaal niet meer gewend om onze aandacht zo lang bij een boek te houden. Maar het is ontzettend ontspannend, stimuleert je verbeelding of je leert een hoop nieuwe dingen. Begin met elke dag 1 hoofdstuk of 10 minuten te lezen. Perfecte bezigheid als je je telefoon toch laat liggen trouwens….
 • Een 10 minuten reset
  Ik ben totaal geen opruimer. Overal slingeren spullen die ik gebruikt het gedurende de dag. Waar ik vervolgens onrustig en gestresst van wordt. Sinds ik elke dag 10 minuten neem om alles op zijn plek terug te leggen is het huis opgeruimder en voel ik me ook een stuk meer op mijn gemak.
 • Ga elke week de natuur in
  Door de crisis ben ik veel meer gaan wandelen en sporten in het bos. En ik merk hoeveel rust dat brengt. Even een frisse neus halen ontspant en zorgt voor nieuwe ideeën.
 • Dankbaarheid
  Oké, ik krijg ook rillingen van dit woord. Maar hé; het werkt! Je gaat vanzelf meer focussen op de positieve dingen. Vraag jezelf elke avond af wat het beste was wat je deze dag is overkomen en je valt gegarandeerd met een glimlach in slaap.
 • Waar heb jij invloed op?
  Eerlijk is eerlijk: we zullen in 2021 nog wel even geconfronteerd worden met de minder leuke kanten van 2020. Maar val niet ten prooi aan eindeloos gepieker. Richt je op de dingen waar jij invloed op kunt uitoefenen en laat al het andere los.
 • Schrijf een notitieboek vol
  Nog een tip voor in je telefoonloze uurtje: schrijf je hoofd leeg. Ja, met pen & papier, niet typen! Schrijf op waar je dankbaar voor bent (zie tip 10), je to do lijst, je frustraties over iets wat er is gebeurt. Al schrijf je 60 keer dat je niet weet wat je moet schrijven; het maakt niet zo heel veel uit wat je schrijft en of het grammaticaal allemaal klopt. Het helpt je om door alle ruis in je hoofd heen te breken, los te laten, patronen in je gedrag te ontdekken, nieuwe ideeën te vinden, etc.
 • Maak een bucket list
  Schrijf 21 dingen op die je leuk lijken om te doen en die je nog nooit eerder hebt gedaan. Dit kunnen zowel grote dingen zijn als hele kleine: van een parachutesprong tot een vegan recept uitproberen. Laat het in ieder geval 21 dingen zijn waar je een grote glimlach van op je gezicht krijgt. Streep het hele jaar iets van deze lijst af en je gaat een topjaar hebben vol nieuwe ervaringen!